Een artistiek maatschappelijk onderzoek naar ruimte.

Een nieuwe locatie biedt de mogelijkheid tot herbezinning en het opnieuw definiëren van functie en werkwijze als kunstorganisatie. Dit geldt zowel wat betreft de nieuwe ruimte zelf, samenwerking met nieuwe partners en voor een potentieel nieuw publiek. De verhuizing, begin 2015, maakt het vraagstuk rondom ruimte logischerwijs relevant voor Kadmium.

Als kunstorganisatie, ongeacht omvang of ligging, voelt Kadmium de verplichting de spiegel ook om te draaien en een kritische en onderzoekende blik te werpen op de wereld om ons heen. Daarom willen we dit Onderzoek naar Ruimte verbinden met vergelijkbare processen uit de actuele sociaal-politieke realiteit. Het is wellicht geen toeval dat de processen die Kadmium als organisatie met de verhuizing ondergaat, model staan voor grootschalige sociale, politieke, geografische en economische processen van het huidige onrustige wereldwijde klimaat.

De tentoonstellingen in 2015 zullen 4 specifieke aspecten van het ruimtelijke hoofdthema behandelen: OnderwegCo-existentieIdentiteit en Binnen en Buiten.