On Boundaries

vanaf 08/09/2016 tot en met 16/10/2016

‘De voortzetting van het onderzoek naar het Concept Ruimte’

Binnen dit jaarthema van Kadmium: ‘Het Concept Ruimte’ onderzoeken we het spanningsveld tussen individuele en/of de collectieve identiteit.
Het sub thema van deze tentoonstelling is Grenzen. Grenzen, grenzen verleggen, innerlijke grenzen, algemene grenzen, vervaagde grenzen.

On Boundaries betekent niets meer dan ‘over grenzen’. Zowel individueel als collectief.

curator Joost Konings

Ivana Ivkovic (1974) filosofe, is de eigenaar van nowishfulthinking een bureau dat de missie heeft filosofie bij te brengen bij een breed publiek. Zij zal op 11 september de opening verrichten. om 15:00 uur
www.nowishfullthinking.nl

Haider Aljezairi, is afgestudeerd in Audio/visual design aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam.
Zijn film “Last Wall” gaat over een jonge man die een  keuze moet maken tussen twee lastige keuzes; zorgen voor zijn eenzame moeder of vechten tegen de terroristen die aan de grens worden gesignaleerd. De terroristen vallen hun dorp aan zijn dorp aanvallen en hij kiest er voor om te vechten tegen de terroristen. Het verhaal is een waargebeurd verhaal, en de film is gefilmd in het zelfde gebied waar het verhaal heeft plaats gevonden.

“Last Wall” is geselecteerd om mee te doen aan het Nederlands Film Festival 2016. In Kadmium te zien op vrijdag 16 september om 20:00 uur.

curator

Joost Konings

deelnemende kunstenaars

Ivan Grubanov

Ivan Grubanov (1976) is een Servische kunstenaar die het paviljoen op de biënnale van Venetië mocht inrichten. Vlaggen van ‘dode naties’ – nationale vlaggen van landen die niet meer bestaan- verspreid over de vloer van de ruimte. Zijn werk kan gezien worden als een artistieke reflectie op de betekenis van grenzen, op omgang met het verleden en nationale identiteit. (uit: magazine van Ivana Ivkovic).
Werk van Ivan: Courtesy Galerie Ron Mandos.

website

Stance Oonk

Stance Oonk (1959) doceert sinds 2000 schilderen en tekenen in haar Haarlemse atelier. Zij onderzoekt haar innerlijke grenzen en hoe die verlegd worden of hoe ze die verlegd en kan verleggen. Ze zet soms letterlijk haar hele lichaam inzet om onderdeel van de tekening te worden.

website

Lezing

Film avond ‘Last Wall’

Aansluitend bij de expositie “On Boundaries” vertoont Kadmium de film “Last Wall” van Haider Aljezairi op vrijdag 16 september om 20:00 uur. Kom kijken! De toegang is gratis. Haider Aljezairi, is afgestudeerd in Audio/visual design aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam. Zijn film “Last Wall” gaat over een jonge man die een keuze […]