Concours

vanaf 23/03/2016 tot en met 17/05/2016

Leerlingen van Grotius college te Delft, Stanislas college te Pijnacker, Dalton college te Voorburg en School voor Talent te Den Haag laten hun werk zien.

Concours is een sinds 2012 jaarlijks terugkerende tentoonstelling voor bovenbouwleerlingen van het voorgezet onderwijs die een passie hebben voor beeldende kunst en daar, thuis of in naschoolse workshops, cursussen (Academie jong Bacinol en de Vrije academie Delft) veel aan doen of een beeldend vak in hun examenpakket hebben. (Vmbo, Havo en VWO).

Jongeren zijn op allerlei manieren met kunst bezig. Op school, op straat, bij verenigingen, door het volgen van cursussen. Ze gebruiken kunst om zichzelf uit te drukken. Dat doen ze door in een band te spelen, graffiti op straat, volgen van een hiphopcursus of door het realiseren van kunstmanifestaties.
De programmeurs van Kadmium willen jongeren die talentvol zijn als beginnend beeldend kunstenaar ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Dat realiseren we door deze jongeren op te sporen, ze te motiveren om deel te nemen en ze door middel van workshops verzorgd door professionele kunstenaars kwalitatief te ondersteunen.
Het resultaat zal zijn dat in alle zalen die we beschikbaar hebben een overzichtstentoonstelling met een divers karakter van beeldend werk gerealiseerd wordt van de jonge ‘kunstenaars’.

Concours leidt uiteindelijk tot een expositie van excellent werk van deze leerlingen. De programmaraad zal in samenwerking met docenten de beste werken uitzoeken voor de tentoonstelling. Deze deelnemers zullen hun werk in Kadmium tentoonstellen.
Deze tentoonstelling geeft deelnemers de kans om elkaar en anderen te informeren over hun kijk op de wereld. Dit leidt tot een unieke kans om het werk van talentvolle kunstzinnige leerlingen van de verschillende scholen bij elkaar te zien. De jury heeft de beste werken beloond met een kunstzinnige prijs. Zie hier de jury rapporten.

eerste prijs

tweede prijs

derde prijs

eervolle vermelding

eervolle vermelding

eervolle vermelding

Centrale thema voor alle manifestaties in Kadmium in 2016 is Ruimte/ontheemd. De leerlingen gaan hiermee aan het werk.

De tentoonstelling Concours is van 23 maart 2016 tot en met 17 april 2016. De opening en prijsuitreiking zal op vrijdag 25 maart om 17.00 uur plaatsvinden.

Voor meer informatie: Jkonings@ziggo.nl (06 155 78 783) of info@kadmium.nl.

De expostie concours is mede mogelijk gemaakt door:

                          

overzicht

Opening

Opening Concours

Opening Concours: 18 februari om 15:00 uur Concours is bedoeld voor leerlingen van het voorgezet onderwijs in de leeftijd van 14 tot 19 jaar die een passie hebben voor beeldende kunst en daar veel aan doen, thuis of in workshops, cursussen volgen (Academie Jong Bacinol en de Vrije academie Delft) of die een beeldend vak […]

Opening

opening concours vrijdag 25 maart 17:00 uur

Vrijdag 25 maart om 17:00 uur wordt de expositie concours geopend en zullen de prijzen aan de winnaars worden uitgereikt. Talentvolle scholieren tonen hun werk binnen de context ruimte/ ontheemd. Lees hier meer over concours.