Noisy Poetry Painting

vanaf 17/07/2016 tot en met 07/08/2016

Tijdens het Delft Chamber Music Festival is  een bij dit festival aansluitende tentoonstelling “Noisy Poetry Painting” te zien.  Dit festival wordt dit jaar  voor de twintigste keer gehouden en zal groots uitpakken.
De keuze is gevallen op beeldend kunstenaar Pim Piët (1954) die sinds enkele jaren een intensieve samenwerking is aangegaan met diverse jonge componisten. Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de stad waar Piët woont en werkt, vormt een belangrijke schakel en er ontstond een samenwerking tussen Piët en componiste Anna Mikhailova (1984). Dit heeft geleid tot een veelzijdige reeks werken in verschillende disciplines: installaties, performances, interactieve geluidssculptuur en video. Onder de noemer Pulsar Project brachten zij hun ideeën en werkwijze op interessante wijze bij elkaar.
Een voorbeeld hiervan is Koto City Documentary.  Deze fascinerende registratie uit 2015 toont hoe Anna op inventieve wijze het snaarinstrument/object (de koto) bespeelt dat door Pim Piët werd vervaardigd. Zij brengt allerlei soorten geluiden tot leven op een instrument dat visuele associaties oproept met een miniatuurstad, geometrisch en geordend, maar bijvoorbeeld ook als klankkast dient. Met in zwarte verf gedoopte vingers verkent zij dit object en de wijze waarop dit in beeld is gebracht door Mikha Mikhailova en Paul Wiegerinck blijkt een interessante toevoeging te zijn.
Voor het werk Turning Point uit 2015 kwam voor de eerste keer de samenwerking met de Poolse componist Jerzy Bielski (1984) tot stand.
De tentoonstelling, samengesteld door Coby Brinkers en Ingrid van Santen, wordt begeleid door een verhelderend boekje.
Tijdens de opening op zondag 17 juli om 15 uur geeft Anna Mikhailova een performance, waarbij zij het City Koto instrument bespeelt dat vervaardigd is door Pim Piët. De opening wordt verricht door Evert van den Bergh, voorzitter van het bestuur Delft Chamber Music Festival.

curator

Coby Brinkers en Ingrid van Santen

deelnemende kunstenaars

Pim Piët

overzicht

Opening

NOISY POETRY PAINTING

Graag nodigen we je uit voor de opening van Noisy Poetry Painting op zondag 17 juli om 15:00 uur. Lees hier meer over de expositie en de opening.