Aan Tafel

vanaf 24/04/2016 tot en met 22/05/2016

Aan tafel is een uitnodiging van de kunstenaar aan de bezoekers om plaats te nemen aan een bijzondere tafel. ‘

De tafel is de plek bij uitstek waar mensen bij elkaar komen; om te eten, bij te kletsen, werk te bespreken, koffie te drinken, spelletjes te spelen en nog veel meer. Een tafel is vaak de plek voor een goed gesprek. Tijdens deze tentoonstelling nodigen we jou uit om in gesprek te gaan met de kunstwerken. Deze staan dit keer niet op een sokkel maar op een tafel. Om de tafel is ruimte gereserveerd, als je aanschuift maak je deel uit van het kunstwerk èn van wat er zoal ter tafel komt.

Aan tafel! is een oproep van de kunstenaars aan de bezoekers om met anderen aan te schuiven, in gesprek te gaan, de tijd te nemen, nieuwsgierig te zijn en te genieten van kunst.

Kunstenaars: Christien Rijnsdorp, Leon Perlot, Pauline Fokkelman, Pepijn van den Nieuwendijk, riëlle beekmans en Yke Prins.

De tentoonstelling Aan tafel wordt geopend door Marja van Rossum, eigenaar van bureau Groot Denkraam filosoferen & schrijven is kinderfilosoof en docent creatief schrijven. Ze werkt samen met kunstinstellingen, musea en jeugdtheatergezelschappen. In samenwerking met onder meer het Kröller-Müller Museum ontwikkelde zij Filosoferen met kunst, een frisse aanpak om in gesprek te raken met en over kunst.

Omdat het in deze tentoonstelling gaat om het gesprek met de kunstwerken is het mogelijk om met een gids [gesprekspartner] de tentoonstelling te bezoeken. Via hpmbeekmans@gmail.com kun je een afspraak maken.

Vaste rondleidingen: in gesprek met de beelden
op vrijdag 29 april om 17:30 uur
en op vrijdag 6 mei op 17:30 uur
vrije donatie

hoofd in witte klei op kussen doornroosje

curator

rielle beekmans

deelnemende kunstenaars

Christien Rijnsdorp

Leon Perlot

Pauline Fokkelman

Pepijn van den Nieuwendijk

riëlle beekmans

Yke Prins.

overzicht

Opening

opening Aan Tafel 24 april 15.00 uur

Zondag 24 april om 15.00 uur wordt de expositie Aan Tafel geopend door Marja van Rossum. Later op de middag is er een performance van Pauline Fokkelman. Meer informatie over de expositie vindt u hier