Workshop

Workshop Kunstbeschouwing

op 05/09/2018 tot en met 19/12/2018

Verrijking, verdieping en inspiratie voor kunstenaars en in kunst geïnteresseerden

Bij Kunstencentrum Kadmium in Delft bestaat sinds 2015 een werkgroep kunstbeschouwing waarin gesproken wordt over allerlei aspecten van de beeldende kunst. Het is een leuke en geïnspireerde groep (max. 10 personen) die soms het eigen werk bespreekt, of een expositie die ieder individueel heeft bezocht en gezamenlijk onder de loep neemt. Want hoe ervaar je bepaalde kunstwerken en op wat voor wijze vorm je een oordeel. Er kan van alles op tafel komen, naar gelang de behoefte van de deelnemers. Ook de tentoonstellingen die bij Kadmium plaatsvinden worden bekeken en samen besproken.

Deze  bijeenkomsten worden vaak als een prettige stok achter de deur gezien om toch die ene expositie nog te bezoeken of een  recensie  net met andere ogen te lezen.

Ook kan het inspirerend zijn om als leidraad van deze bijeenkomsten een boek te lezen.  Zo kozen we ooit voor ‘De stilte van het licht’ van Joost Zwagerman en zijn visie werd een mooie aanleiding om dieper in te gaan op diverse kunstenaars.

In de tweede werkgroep bij Kadmium op woensdagmiddag (maar deze is vol), lezen we momenteel het interessante boek ‘Wat is een kunstenaar’ van Sarah Thornton. De vragen die zij hierin stelt (aan 33 beroemde kunstenaars) over roeping, inspiratie, ondernemerschap of commercie zijn prikkelend en uitdagend, ook voor de discussies tijdens de bijeenkomsten.

Enkele  deelnemers aan de woensdagochtendbijeenkomsten hebben zich teruggetrokken wegens drukke werkzaamheden en daarom zijn er nog plaatsen beschikbaar.

We komen om de drie weken op woensdagochtend tussen 10 – 12.30 uur bij elkaar in de ruimte van Maakbaar, gelegen boven de BarBaar. Vanaf 9.30 uur zijn we daar welkom.

Er is een beamer en een projectiescherm, zodat veel van de besproken kunstwerken/exposities zichtbaar zijn tijdens de bespreking.

Dit alles staat onder begeleiding van kunsthistoricus Ingrid van Santen. Zij geeft richting en leidt de gesprekken, maar het programma  biedt ook veel ruimte voor ieders wensen. Suggesties zijn welkom.

Kosten van 6 bijeenkomsten september – december zijn € 120,– ( € 90,- voor participanten van Kadmium)

Data :  5 sept, 26 sept, 17 okt, 7 nov, 28 nov, 12 of 19 dec. (in overleg)

Opgeven bij Jos van Kan,  josvankan@kadmium.nl

Voor verder informatie : Ingrid van Santen, jaringus@casema.nl  of 06-41455099