Prikkeldraad & Schuurpapier gaat verder
Afgelopen zondag is de expositie geopend van Prikkeldraad & Schuurpapier. 4 duo’s hebben in 4 ruimten een gezamenlijk kunstwerk gemaakt. Het maakproces was boeiend, intensief en smaakt naar meer en langer.
Sommige samenwerkingsprojecten zijn nog in volle gang. Zo zijn Wim Schermer en Gosse de Kort de komende twee weken nog aan de slag met Corridor. Wil je ze aan het werk zien en spreken. Je kunt de heren hoogstwaarschijnlijk treffen op de middagen di 20, wo 21, vr 23, za 24, di 27, wo 28, vr 30, za 1 en zondag 2 oktober van 14 tot 17 uur. Zeker weten dat ze er zijn, bel dan even met 015 2130965.
De expositie is nog te zien tot en met zondag 2 oktober.
OrganisM De samenwerking tussen kinetisch kunstenaar Erik Fakkeldij en architect Gert-Jan de Jong blijkt een hele spannende en vruchtbare te zijn. Zowel Erik als Gert-Jan laten zich inspireren door de natuur en maken hun ontwerpen volgens de principes van BioBased Design. De kubusvormige ruimte is getransformeerd tot een levend organisme: OrganisM met een kloppend hart.
Corridor
Wim Schermer en Gosse de Kort ontmoeten elkaar voor het eerst in dit project en blijken veel raakvlakken te hebben. In hun autonome werk speelt techniek, als middel om uitdrukking te geven, vaak een rol. Daarnaast werken ze ook allebei in het theater. Tijdens hun samenwerking blijken ze hun achtergrond op de TU Delft eer aan te doen, door methodologisch aan de slag te gaan. Ze hebben gekozen om vanuit een concrete plek in de buitenruimte te vertrekken. De Corridor in Den Haag, tussen het Centraal Station en het Spui plein, is een belangrijk doorgangsgebied waar dagelijks veel gebruik van gemaakt wordt. Hun werk richt zich op de beleving van deze passanten en wil bij hun een interactie opgang brengen met de omgeving, de architectuur en de weersomstandigheden.
Het Snoerenbos
In het Snoerenbos (werktitel) van Peter Dejong en Iona Hoogenberk is de bezoeker een onderdeel van het werk door het beeld in gang te zetten, aan te vullen, zelf te dragen of scherp te stellen. Je komt ogen te kort om te zien wat er allemaal om je heen beweegt, kleur krijgt en verandert. Je stapt een beeldend avontuur in. Het snoerenbos
In dialoog over identiteit
Kan een kunstenaar haar eigen identiteit of authenticiteit behouden en tegelijkertijd een gezamenlijk beeld realiseren? Marijke Markus en Sandim Mendes hebben de afgelopen weken met deze vraag gestoeid, vele gesprekken gevoerd en zijn parallel aan het zoeken geslagen. Het grote verschil tussen de dames is de manier van werken. Marijke werkt vanuit haar intuïtie en onderzoekt materialen. Sandim gaat aan de slag in dit werk vanuit de analyse “West puts artificial African image on African people”. Beide kunstenaars zijn letterlijk een onderdeel van elkaars werk. Hoe ? Dat wordt deze week duidelijk.