Sonja Kamp

links

website

instagram

Als twaalfjarig meisje wilde Sonja al naar de kunstacademie, maar zij werd ook geboeid door gebouwen en ruimtelijke composities en koos voor een studie Bouwkunde aan de TU Delft. De kunst bleef de rode draad, die zij naast het werk in de techniek weer oppakte. In 2020 maakte zij de switch naar zelfstandig kunstenaar. Sonja gebruikt haar architectuur achtergrond in haar kunst, waarin de hoofdrol is weggelegd voor geometrie en kleur. Het werk bestaat uit schilderijen en driedimensionale objecten.

 

In het 3D werk richt haar onderzoek zich op de talloze variaties in kleur en compositie binnen één geometrisch patroon. De ambitie is om stap voor stap tot een schaalvergroting te komen van het werk, waarbij het werk ook geïntegreerd kan worden in een interieur en in de architectuur. Sonja was tijdens haar studie Bouwkunde was ik al gefascineerd door architecten die ook kunstenaar zijn en die zich in hun architectuur door hun kunst laten inspireren en andersom. Het 3D werk gaat een interactie aan met de ruimte waarin het hangt en komt in beweging als je er langs loopt.

 

In haar 2D werk is de geometrie de basis, die wordt gecombineerd met verschillende thema’s uit haar persoonlijke leven, zoals de actualiteit, natuur, milieu en seizoenen. Haar werkt kenmerkt zich door gewaagd en vrolijk kleurgebruik.