Sascha van Eijk

discipline

Beeldend kunstenaar

atelier

Keurenaerstraat 5, Delft

links

website

facebook

Mijn werk komt tot stand door te spelen en te experimenteren met verschillende materialen. Ik ben primair bezig met het uitdrukken van emoties, zonder vooropgezet plan. Typerend voor mijn werk zijn de aardse vormen en kleuren die abstract zijn en vaak landschappelijk worden genoemd. Al herken ik me in de woorden van Mark Rothko; ‘I’m not an abstractionist, I’m not interested in the relationship of color or form or anything else. I’m interested only in expressing basic human emotions; tragedy, ecstasy, doom and so on.’

De natuur laat vele vormen en structuren zien die me raken. In het geweld dat de natuur door menselijk toedoen wordt aangedaan, verbergt zich -wrang genoeg- ook schoonheid. Afval op het strand, afgegraven, ontboste gebieden, vergiftigde rivieren. Maar ook andersom, de invloed van de natuur op menselijke creaties. Metaal door roest aangetast, hout met bladderende verfresten, verwoeste huizen en gebroken wegen en dorpen. Deze beelden neem ik mee in mijn gedachten wanneer ik schilder.

Bij het maken van ‘Koesterkunst’ ga ik uit van het levensverhaal van de persoon voor wie ik het kunstwerk maak. Wat persoonlijke waarde heeft, van trouwring tot bruidsboeket, van kinderschoentje tot opa’s oude portemonnee, foto’s en teksten; ik plaats of verwerk ze in ruimtelijke objecten. Hiermee creëer ik een kunstwerk op maat en maak ik het vergankelijke tastbaar.

In 1993 voltooide ik de opleiding tot beeldend therapeut. Een 4-jarige studie waarin expressie door schilderen en ruimtelijk werken centraal staat. Jarenlang was schilderen voor mij als schrijven in een dagboek. Vanaf 2011 ben ik gaan exposeren en vanaf 2015 organiseer ik workshops en evenementen. De verhuizing naar het atelier aan de Koornmarkt bracht me tot het starten van Pigment.

Adres: Koornmarkt 48K

Website: www.pigment.nu

Facebook: Pigment- kunst en meer