Noëlle van der Hagen

discipline

textiel

links

website

facebook

De energie die vrijkomt als iets goed gelukt is, als je een mooi en waardevol gesprek hebt gehad met iemand of naar een geweldig stuk muziek luistert… De magie of de verwondering die je voelt als je als kind door een caleidoscoop kijkt, of wanneer de zon door een glas-in-lood raam schijnt. Dit herkent iedereen…

Verwondering is de kern van mijn werk. Verwondering van de kijker over het steeds opnieuw ontdekken van wat je ziet: “hè, is dit stof?”. Verleiding om het aan te willen raken, te voelen. Licht, kleur en glans kenmerken mijn werk. Ik schilder met stof en werk met glanzend, transparant organza, stoffen met heldere kleuren en glimmend garen. Soms 2D, dan weer lichtobjecten in 3D. Ik experimenteer voortdurend met andere mogelijkheden van het materiaal en nieuwe technieken om te ontdekken wat er mogelijk is. Uiteindelijk resulteert dit in lichtheid, openheid, kleur en transparantie. Kracht, beweging, ritme en vrijheid. Een dialoog tussen kleur en vorm, abstract maar soms ook realistisch. Mijn werk roept nieuwsgierigheid op, maar is ook leuk en verrassend. Het is niet in een hokje te vangen.

Waar ik blij van word, is scheppend bezig zijn met hoofd, hart en handen, het liefst met een jazzy muziekje op de achtergrond.

Tijdens mijn loopbaan in het bedrijfsleven als communicatietrainer en coach ben ik gestart met textielkunstopleidingen. Deze heb ik in het voorjaar van 2019 met een Master Textile Art afgerond. Sinds begin 2019 werk ik voltijds als beeldend kunstenaar.

Instagram: https://www.instagram.com/noellevanderhagen/