Loes Kouwenhoven

discipline

beeldhouwen

atelier

Thorbeckestraat 73, Delft

links

website

Ik ben geboren (1947) en getogen in de mooie stad Delft. Mijn opleiding voor docent tekenen volgde ik aan de KABK in Den Haag en de opleiding docent handvaardigheid.an de Nutsacademie in Rotterdam. Ik ben vele jaren als vakleerkracht beeldende vakken werkzaam geweest in het onderwijs. Daarnaast heb ik veel cursussen gegeven

In de eerste plaats vind ik het gewoon fijn om wat te maken. Daarbij Ik laat mij graag inspireren door de dagelijkse dingen die ik om heen zie. Zowel mijn aquarellen als mijn ruimtelijke werk zijn een een hommage aan het bijzondere en unieke van het gewone: vogels, mensen, landschappen, soms weergegeven met een knipoog. Daarnaast word ik geïnspireerd door oude verhalen

Bij mijn ruimtelijke werk ga ik uit van van de naturalistische vorm, waarbij ik door zo veel   mogelijk te vereenvoudigen  tot de uitdrukkingskracht van mijn vormen kom, waarbij het zoeken naar goede verhoudingen, licht, contrast en ruimte een belangrijke rol spelen.

Ik werk graag met was of klei. Deze materialen zijn goed te vormen zijn en kunnen daardoor  ook nog een verrassen wending kunnen geven aan het idee, waar je mee bezig bent. De beelden worden gebakken en geglazuurd of gegoten in kunsthars of brons.

Bij mijn schilderijen gebruik ik vaak de aquareltechniek. Het spelen met kleur en water ervaar ik als een spannend avontuur.

Mijn onderwerpen zijn natuur, architectuur of een combinatie daarvan.