Judith Aardse

discipline

tekenen, collagetechniek

links

website

facebook

Sinds 2018 woon ik in Delft en werk ik vanuit een atelier aan huis. Naast het kunstenaarschap verzorg ik kunstlessen op een middelbare school in Maassluis. Hiervoor heb ik de lerarenopleiding tekenen afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Mijn inspiratie haal ik uit de gesprekken met mijn leerlingen, de maatschappij om mij heen en in steeds grotere mate uit de natuur. Door de dagelijkse fietstochten en wandelingen in het mooie Midden Delfland, word ik me bewust van de veranderingen van seizoenen en de oneindige schoonheid die dat met zich meebrengt. En het feit dat we als mens onderdeel zijn van die kosmos. Op een onbewust niveau lijkt de poort naar het grotere geheel open te staan.

Mijn eigen werk gaat over de grens tussen dat wat men ziet en dat wat daarachter ligt. Over dat moment tussen dromen en waken in. Over de grens tussen alles onder controle hebben en het loslaten. Over de veranderlijkheid der dingen; over het leven en de vergankelijkheid.

Over wat was, wat is en zal zijn.

Toeval speelt een grote rol in mijn werk. Gaandeweg het maakproces ontstaan mijn vaak collageachtige werken. Ik gebruik hiervoor verschillende materialen als inkt, fineliner, kleurpotlood, balpen en houtskool.

Instagram