Gerrit Bruins

discipline

olieverf, hout, kleding, computers, licht, kortom alles waarmee je beeld kunt maken

atelier

Schiedam

links

website

facebook

Zou ik moeten proberen perfecter te zijn? Of moet ik juist idioter zijn dan ik dat ik al ben? Zou ik meer risico’s moeten nemen? En moet ik vaker naar plekken gaan waar ik nog nooit ben geweest? Zijn die plekken dan ver weg of juist dichtbij? Vind ik die plekken daarginds of juist in mijn eigen hoofd? Zou ik meer bergen moeten beklimmen en in meer rivieren moeten zwemmen? Alles stroomt, dus misschien is het goed om steeds weer in dezelfde rivier te stappen.

Dat zijn vragen die ik mezelf stel als ik mijn kunstwerken maak. Het resulteert in heel diverse werken. Maar toch altijd in een zelfde bedding: alles is onzeker en daar moeten wij onze weg in vinden. Ik zoek die weg via mijn werken die balanceren op de grens van het streven naar zekerheid en het zoeken in de onzekerheid, het controleren en plannen tegenover het accepteren van toeval, het wegen van waar en niet waar, het streven
naar realiteit en het genieten van de surrealiteit.

Gerrit Bruins is sinds 2016 verbonden aan Kadmium. Hij heeft geëxposeerd in Nederland, Engeland, Frankrijk en gewerkt in Senegal.