Even voorstellen.

Mijn naam is Jos van Kan. Ik ben op 15 maart 1944 geboren in Den Haag. Sinds 1979 woon ik Delfgauw op 10 minuten fietsen van de TU campus, waar ik werkzaam ben geweest als universitair docent op de faculteit EWI (Electrotechniek, Wiskunde, Informatica), specialisme Numerieke Wiskunde.

In 1979 ben ik getrouwd met Coby Brinkers. Na een studie aan de Vrije Academie “Psychopolis”  (o.a. bij Jan Snoeck) specialiseerde zij zich in keramiek en werd na enkele jaren  deelnemer aan de Stichting Kunstdoelen Delft.

De Stichting exploiteerde een galerie aan de Brabantse Turfmarkt, “De Sigarenfabriek” en door Coby kwam ik daar regelmatig en maakte kennis met vele Delftse kunstenaars. Na mijn pensionering werd aangezocht als bestuurslid van de Stichting en in 2008 trad ik toe.

Na de ingebruikname van het prachtige pand aan de Koornmarkt is de naam ven de stichting gewijzigd in Stichting Beeldende Kunsten Delft.

In het bestuur houd ik mij bezig met de financiën, het galerierooster en de (mede-)organisatie van Lente- en Herfstsalon, en de Atelierroute. Ook verzorg ik de daarbij behorende websites. Ik stuur aankondigingen van tentoostellingen en andere belangrijke zaken rond aan alle kunstenaars in het bestand van de Stichting. Ik ben de linking-pin met de Programmaraad die de tentoonstellingen in Kadmium verzorgt en woon hun vergaderingen bij.

Naast mijn bestuurswerk voor de SBKD zit ik ook in het bestuur van het Prinsenkwartier. Ook ben ik vrijwilliger bij filmhuis “Lumen” en bij het Delfts Kamermuziekfestival. Ik geef bridgeles bij de bridgeschool “Blue Club” in Den Haag. Mijn hobby’s zijn film, klassieke muziek en bridge, maar dat vermoedde u misschien al. Ook lees ik graag.