Even voorstellen.

Mijn naam is Joost Konings, Voorzitter van Stichting Beeldende Kunsten Delft, vooral bekend van tentoonstellingsruimte Kadmium.

Na de lerarenopleiding in Delft heb ik de kunstacademie in Amsterdam gedaan. Hierdoor werd ik 1e graads bevoegd docent voor tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis. Later heb ik aan de universiteit de opleiding CKV coördinator gedaan.

Na 16 jaar lesgeven op een middelbare school heb ik ontslag genomen om mij meer met beeldende kunst bezig te houden.

Ik exposeerde regelmatig en dat wilde ik nog meer doen. Een atelier in Den Haag kreeg ik via een kennis. Daar maakte ik schilderijen, deed opdrachten en vooral ook bodypainting en ik startte met airbrush.

Drie jaar later werd mij een atelier aangeboden in Delft, Bacinol 1 en een aantal jaren later verhuisde ik naar Bacinol 2 aan de Hooikade, waar ik nu nog steeds zit. Dat ik bij de stichting kwam had vooral te maken dat ik andere kunstenaars wilde leren kennen en meer voor kunstenaars wilde doen. Dat doe ik nu nog steeds trouwens.

Ik kreeg in 2012 als zzp-er een terugkerende baan op het MBO, het ROC van Amsterdam, de opleiding allround grimeur. Ik gaf toen bodypainting en airbrush aan de tweede en derde jaars. Omdat ik bodypaintingles gaf besloot ik ook om mee te doen met wedstijden, dat ging zeker niet verkeerd…

Sinds een paar jaar geef ik kunst (cultuur) geschiedenis en vormgeving aan de eerste jaars. Dat werd een vaste baan voor 1,5 dag per week. Toch weer in het onderwijs.

Nu maak ik nog regelmatig schilderijen, assemblages, airbrushwerk etc. voor exposities en diverse opdrachten ook bodypainting.

Ik ben veel vergeten maar neem gerust contact met mij op voor meer informatie.