!nspiratie kind of blue

!NSPIRATIE is een nieuwe serie voorstellingen waarin een kunstenaar laat zien welk een overdonderend effect kunst op je leven kan hebben. Aan de hand van het verhaal van de kunstenaar zelf wordt duidelijk welk kunstwerk de drijvende kracht achter zijn  of haar werk is.

Deze conceptvoorstelling gaat over de inspiratie, en dat kan van alles zijn: een componist, een schilderij, een film, een plaat. De kunstenaar is de ambassadeur van de inspiratie, want hij of zij hoopt dat het publiek naar huis gaat met een nieuwe of hernieuwde interesse voor het onderwerp en dat de inspiratie een klein beetje is doorgegeven.

René Torenstra verzorgt de eerste serie over zijn eigen inspiratie: een plaat van Miles Davis, opgenomen in 1958, die de muziekgeschiedenis veranderde. Aan de hand van geluidsfragmenten, live muziek, discussie en verhalen wordt duidelijk waarom deze plaat zijn leven veranderde; een voorstelling voor mensen die iets nieuws willen meemaken, meer willen weten, of gewoon weer willen genieten van de muziek van Miles Davis.

Tijdens het jazzfestival Delft is de pilot van vier voorstellingen waarin zelfs eten en drinken in het teken staan van Kind of Blue.

za 17 augustus 2013: 12.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur
zo 18 augustus 2013:  12.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur

entree vrij

Spelers: René Torenstra , André Frank

Scenario: René Torenstra , inargenti.nl
Regie en productie: Andrea van Schie, Comm.art
Geluidsontwerp: Martin Hehemann, Merlin Audio
Cateringconcept: Thomas Weijers, Louis Merks
Grafische vormgeving: Stefan Bok

Met dank aan: Jazzfestival Delft en Plexus ‘t Platenmanneke