Yes, No and Maybe

vanaf 15/10/2022 tot en met 30/10/2022

De tentoonstelling wordt op zaterdag 15 oktober om 15:00 uur geopend.

Yes, No and Maybe’ is de titel van de tentoonstelling van kunstenaars Fenna Koot, Emmie Liebregts en Amber van Rangelrooij. Aansluitend op het jaarthema van Kadmium: ‘Together’ experimenteren de kunstenaars met het begrip ontmoeten.

Vanuit een ontmoeting kan er een gedeeld ideaal ontstaan, wat zou dit ideaal kunnen zijn wanneer de bestaande normen, zoals de status die wel of niet hebben, de hokjes waar we wel of niet inpassen aangepast worden want:

Ja, abstractie rekent af met het grid en diens structuur en Nee, het goud bepaalt de weg, maar Misschien kunnen we die doorbreken.

deelnemende kunstenaars

Fenna Koot

Waar bevindt zich de hapering in het systeem? Fenna Koot (Delft, 1996) is gefascineerd door hoe architectonische ruimten sociale structuren beïnvloeden. In 2020 studeerde ze af op St. Joost School of Art & Design aan de richting Beeldende Kunst te Breda. Het werk zijn vaak installaties of sculpturen die een poging doen om hernieuwde aandacht te geven aan dat wat vaak als vanzelfsprekend gezien wordt. Juist deze vanzelfsprekende elementen spelen volgens Koot een cruciale rol in de manieren waarop we de wereld vormen en begrijpen.

website

Emmie Liebregts

Emmie Liebregts (Tilburg 1996) studeerde in 2020 af aan St.Joost School of Art & Design te Breda in de richting Beeldende Kunst. Liebregts werk komt voort uit ervaringen rondom persoonlijke ruimte, veiligheid en ongemak. Middels haar, vaak sculpturale, werken zoekt ze naar manieren om deze te delen.

website

Amber van Rangelrooij

Onder haar merk Aesthetic Studios speelt Amber van Rangelrooij (Den Bosch, 1996) met de verbeelding van mensen. Je zou haar werk conceptueel kunnen noemen. Maar dan zou het concept belangrijker zijn dan esthetische of materiaal-technische afwegingen. Bij haar telt naast het idee ook de uitvoering. Ze wilt
mensen ontregelen en dan moet je op alle fronten overtuigend zijn. Kan ze regels in de kunstcontext ter discussie stellen met een ingreep die ontregelend is, maar er op het eerste gezicht heel onschuldig uitziet?

website