where are we

vanaf 05/12/2013 tot en met 12/01/2014

Op landkaarten en stadsplattegronden staat, met cirkel en een stip, nauwkeurig aangegeven waar we ons bevinden. Het uitgangspunt van het werk van de uitgenodigde kunstenaars is meestal een zichtbare werkelijkheid, de stip op de landkaart. Maar hoe verhouden deze kunstenaars zich tot die omgeving?

curator

Henny van Leeuwen

deelnemende kunstenaars

Henny van Leeuwen

Fragmenten uit de buitenwereld komen vaak terug in de aquarellen en schilderijen van Henny van Leeuwen, soms heel letterlijk, soms als een uitgewerkte afbeelding van zijn herinnering. Het uiteindelijke beeld heeft veelal te maken met het oorspronkelijk waargenomen beeld gecombineerd met zijn beleving van het onderwerp. Vaak is zijn werk verklaarbaar langs de chemie van zijn beeldinterpretatie: afbeeldingen die er nooit geweest zijn - en dus nooit waargenomen konden worden - zijn nu geschilderde realiteit geworden.

schilderijen en aquarellen

Peter Lindauer

De beelden van Peter Lindauer lijken een opeenstapeling van thema’s en onderwerpen die we al eerder hebben gezien. De door Lindauer verbeelde figuren zitten of staan in een houding die direct overgenomen lijken uit de catalogi van de kunstgeschiedenis. Met een ontwapenende eenvoud voegt Lindauer echter elementen aan de dit ‘bekende’ toe en maakt daarmee een nieuwe indringende realiteit.

Objecten

Willem Stoop

Het gebruik van restmateriaal is belangrijk in het recente werk van Willem Stoop. Een reis naar Zambia deed hem inzien dat overleven in dit land van het allergrootste belang is en dat niets verloren mag gaan, alles is waardevol. De zichtbare werkelijkheid van gevonden stukjes hout, karton en andere materialen geven zijn werk een gelaagd uiterlijk waarbij lijnen vormen, restvormen en patronen gebruikt worden om schilderijen en objecten te maken.

Objecten en schilderijen

Albert Zwaan

Albert Zwaan schildert huizen en gebouwen, waar hij andere en eigen elementen aan toe voegt. De kleur van zijn gebouwen hebben niet langer hun oorspronkelijke kleur. En de omgeving van de bebouwing ondergaat een totale metamorfose waarbij deze soms in zijn geheel gestileerd is dan weer vol staat met door Zwaan zelf gemaakt decoraties en patronen.

Schilderijen

Opening

opening WHERE ARE WE zondag 8 december om 15.00 uur.

Zondag 8 december wordt de expositie WHERE ARE WE om 15.00 uur geopend. Met werk van Henny van Leeuwen, Peter Lindauer, Willem Stoop en Albert Zwaan.