Veerkracht van de vrouwelijke vorm

vanaf 03/01/2024 tot en met 04/02/2024

Met veerkracht van vrouwelijke vormen behandelen de kunstenaars de diversiteit van de vrouwelijke vorm vanuit hun eigen onderzoek en vanuit verschillende disciplines.
Uitgangspunten hierbij zijn de veerkracht van de ervaren tegenslagen en abstractie van schoonheid die de ziel heeft geraakt.

De fotografie van Marius Boer is realistisch en verstild, de keramieken en mozaïeken van Marlinda Weijers zijn intuïtief, de aquarel- en acrylschilderijen van Sunny zijn realistisch en kwetsbaar, de acrylschilderijen van Saskia zijn surrealistisch en gestileerd.

Deze combinatie zorgt voor portretten van vrouwen en vrouwelijke portretten, de vrouw als esthetische vorm, de vrouw in de samenleving of soms alleen een spel van vrouwelijke vormen en belijningen. Wat volgt is een spannend en soms controversieel gemeenschapsbeeld.

De gevonden inzichten hebben geleid tot een visuele ode aan de veerkracht van de vrouw.

De expositie wordt op zondag 7 januari om 15:00 uur geopend door Saskia Serlé.

curator

Saskia Serlé

deelnemende kunstenaars

Sunny de Vroedt

Sunny de Vroedt (Delft, 1978) is autodidact en had op haar 17e haar eerste expositie. De thematiek die toen al in haar schilderijen terug te vinden was, speelt in haar huidige werk nog steeds een grote rol: de leefwereld van de vrouw, Sunny's eigen kijk hierop en de emoties die hieruit voort komen, vormen een rode draad in haar werk. Ze maakt gebruik van verschillende uiteenlopende technieken en materialen. De laatste tijd werkt ze voornamelijk met aquarel- en acrylverf op een basis van hout en papier.

website

Saskia Serlé

Saskia schildert en speelt daarnaast met fotografie. Bijna jaarlijks maakt ze een bewuste keuze voor onderzoeken naar nieuwe ideeën en technieken liefst steeds in een andere omgeving. Zo langzamerhand neigt haar voorkeur naar situaties met mensen en naar abstractie.

website

Marlinda Weijers

Marlinda maakt beelden, reliëfs en schilderijen, veelal door gebruik te maken van serviesgoed, stenen, glas met in haar achterhoofd de geschiedenis van de Nederlandse keramische plateeldecoraties en traditie.

website

Marius Boer

Kenmerkend voor Marius de Boer is het gebruik van zwart-wit, een wezenlijk onderdeel van zijn foto’s. Naast dans en ballet is hij geïnspireerd door de schoonheid van yoga poses en voegt daaraan elementen toe ter versterking.

website