“Upstairs”

vanaf 02/08/2012 tot en met 02/09/2012

Van 2 augustus tot en met 2 september is in Kadmium de expositie “upstairs” te zien. Wanneer je in de hal van Kadmium de trap op loopt kom je bij een aantal ateliers. Kadmium heeft drie kunstenaars uitgenodigd om beneden hun werk te laten zien. De opening van “upstairs” zal plaats vinden op 5 augustus om 15.00 uur.

 

 

 

 

 

 

deelnemende kunstenaars

Chris Dagradie

"Mozaiek, keramiek en zand"
Sinds Dagradi in Delft een eeuwenoude scherf keramiek vond is hij gefascineerd door het Delfts Blauw en de mogelijkheden die het beschilderen van tegels en keramiek biedt. Sindsdien maakt hij borden, tegeltableaus, mozaïek en tegels met reliëf.

Geïnspireerd door zijn reizen in Italië, het geboorteland van zijn grootouders, heeft Dagradi Romeinse en Byzantijnse mozaïektechnieken gestudeerd in Ravenna, die hij toepast in zijn vrije werk en in diverse monumentale beelden. Hiervoor maakt hij gebruik van steen, glas, keramische tegels en scherven van Delfts blauw.

Aart Houtman

"Atelierschilderij"
Aart Houtman schildert wat hij ziet in zijn atelier, onder andere het ontstaan van dit schilderij.

Erik van Katwijk

"Gezaagd Wit 3"
De houtwerken zijn het resultaat van een zoektocht naar de grenzen van de constructieve en kunstzinnige mogelijkheden van alledaags plaatmateriaal. Houtbewerking vereist een zeker vakmanschap, praktisch inzicht, arbeidsethos en fysieke conditie.

De kunstenaar beschouwt het als een uitdaging deze deugdzame eigenschappen te koppelen aan zoveel mogelijkheid vrijheid.
De weerstand van het materiaal moet telkens met veel energie worden overwonnen.
De energie komt uit inspiratie.
De inspiratie ontstaat vaak uit een onverwacht probleem tijdens het maakproces.

overzicht