Ode aan zandlichaam A4

vanaf 27/05/2010 tot en met 20/06/2010

Zullen er ooit auto’s rijden? Wie de schilderijen, tekeningen en aquarellen van Fred Hemmes ziet, hoopt van niet. Vanaf 27 mei laat deze Delftse kunstenaar van zijn hand 100 kunstwerken over dit unieke stuk Midden-Delfland zien.

Fred Hemmes wandelt vaak en graag op en langs het zandlichaam. Hij zegt: “Vanaf hier zijn weidse vergezichten te genieten, met aan de horizon Rotterdam en de Botlek”. Het zandlichaam is aangelegd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De weg kwam er – tot nu toe – niet. Geleidelijk aan raakte de langgerekte berg begroeid met gras, boterbloem en koolzaad. Het zandlichaam ontwikkelde zich letterlijk en figuurlijk tot een hoogtepunt in het landschap. Ongerept, verlaten en wonderschoon. Tot verrukking van wandelaars en tot inspiratie van kunstenaars.

De artistieke ode die Fred Hemmes brengt aan deze groene oase in de randstad zegt meer dan kilo’s gewichtige nota’s van voor- en tegenstanders van de verlengde A4.

Met eigen ogen zien? Kom tussen 27 mei en 20 juni naar Kadmium, het kunstencentrum aan de Koornmarkt 48. Open van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. www.kadmium.nl

Opening

opening “Midden Delfland” van Fred Hemmes

Op zondag 30 mei wordt de expositie “Midden Delfland, 100 gezichten op en rond de A4” van Fred Hemmes geopend. Vanaf 15.00 uur bent u welkom deze opening bij te wonen.