Kwetsbaar Kracht

vanaf 06/09/2012 tot en met 23/09/2012

Van 6 september tot en met 23 september 2012 laten 6 kunstenaars hun interpretatie zien van kwetsbaar<->kracht. Ieder van hen verbeeldt dat op geheel eigen wijze.

De expositie wordt zondag 8 september geopend door Hans van Drongelen, theoloog en verzamelaar.

deelnemende kunstenaars

Anke van Bergen-Holtkamp

Sinds enkele jaren is de “huis”vorm, een dak boven je hoofd , naast voeding een van de meest essentiële behoeften van de mens, een uitdaging voor mij, die ik omzet in “imaginaire” huizen. Ik maak deze huisvormen van papier klei die ik zelf samenstel soms van papier en porselein aarde, soms van papier en steengoed klei. Ik behandel ze met engobes en/ of wat oxydes en een vleugje transparant glazuur. De werkstukken worden op 1200 graden gebakken. Ik ga niet uit van schets. Het werk ontstaat onder mijn handen terwijl ik bezig ben.

Jeanette Infante Fereirra

"Het werk is een zoektocht hoe betekenis te geven aan die kleine schijnbaar onbelangrijke dingen in de natuur en de vergankelijke schoonheid vorm te geven. Het blijven openstaan voor de verwondering van al die kleine stubtiele dingen. Het is een zoektocht naar de essentie, naar de ziel der dingen in de natuur."

Een retrospectief van grafisch werk: Etsen en lithografieën.
Tevens een kleine collectie nieuw schilderwerk: Melodia Myosotis (2012)

Rosemarijn van Limburg Stirum

Krachtig is het fruit en krachtig is het geschilderd, kwetsbaar zijn de ontluikende bloemen. Ik verbeeld onderwerpen uit mijn tuin, de bloei van een kweepeer of tulp en de oogst van het fruit. Ook kringloop is onderwerp van mijn werk. Dat komt tot uiting in het schilderij Kweepeer waar ik in de lijst het verloop van bloesem tot rijp/rot fruit laat zien.

In mijn werk beweeg ik mij tussen het figuratieve en het abstracte. De kweepeer is realistisch, expressief en ruig geschilderd. De Papagaaitulp, die zo vreemd is van vorm, dat je hem haast niet meer als bloem onderscheidt, kun je meer abstract noemen, net als Bloeiende roosjespeer.

Anne Rijnders

.....krachtig en kwetsbaar komen samen in vorm en materiaal.

toegevoegde vormen zorgen voor balans....

Mieke Smeulens

Mijn motivatie voor het maken van kunst komt voort uit het verlangen te tonen dat de wereld vreemder, mooier en angstaanjagender is dan we in het dagelijks leven geneigd zijn te zien. Terugkerende thema's in mijn werk zijn de kwetsbaarheid van de mens tegenover de onverschilligheid van het leven en de heroïsche en tegelijkertijd machteloze strijd van de mens tegen de vergankelijkheid.

Ik werk met ambachtelijke technieken in verschillende disciplines en experimenteer met natuurlijke materialen en kunststoffen.
Fotografie is een wezenlijk onderdeel van mijn werk als uitgangspunt voor werk in ander materiaal, als zelfstandig werkstuk of als onderdeel van een assemblage.

Naast autonome kunst maak ik werk in opdracht, waarbij de plek en de mensen me inspireren tot de keuze voor materiaal en techniek.

Dorothy Wedderburn

Inspired by shadows, water and reflections I work with cloth, decorating and building it up in layers in an attempt to capture and re-create something essentially ephemeral, and thus present it as a contemplative experience.