Kunst die je niet laat zien

vanaf 04/11/2022 tot en met 11/12/2022

Opening vrijdag 4 november om 17:00 uur.

Het is eigen aan kunstenaars om te experimenteren, intensief materiaal onderzoek te doen en te werken met  diverse technieken. Dit voorwerk is vaak essentieel om te komen tot een definitief kunstwerk of om te ontdekken wat de persoonlijke stijl en/of werkvorm is.

Uit dit voorwerk ontstaan vaak pareltjes van werken die niet geëxposeerd worden. Die niet zichtbaar worden voor het publiek, die blijven staan in de ateliers van de kunstenaars of in het stof verdwijnen.

Kunstenaar Avi Lev heeft een aantal Delftse kunst-collega’s uitgenodigd om hun verborgen kunstschatten aan het publiek te tonen. Hen te verwonderen, te amuseren of te verbazen.  Kunstwerken die dus normaliter niet zichtbaar zijn worden nu expliciet ten toon gesteld in de  expo ‘Kunst die je niet laat zien’.

De ‘verborgen’ kunstwerken worden in combinatie met prachtig hedendaagse kunstwerk van de desbetreffende kunstenaar geëxposeerd en het wordt aan de toeschouwer overgelaten om te ontdekken en te aanschouwen welke verbanden er te zien zijn tussen de werken.

De groep van deelnemende kunstenaars bestaat uit mix van kunstenaars die hun sporen verdient hebben en een aantal opkomende kunstenaars onder de 30 jaar.

Kunstenaars:

Arthur Benard, Wieneke Bremer, Gerrit Bruins, Mariska van den Enden, Fred Hemmes, Joost Konings, Avi Lev, Jolanda Peeters, Sona Sahakian, Cedrie Sikkens, Frank Vroom, Katerina Zisiadou

curator

Avi Lev