In vervoering

vanaf 02/06/2011 tot en met 10/07/2011

Interactieve installaties en experiment

Van 2 juni tot en met 10 juli
Vrijdag 3 juni opening om 17 uur
Zondag 19 juni opening van het lab om 15 uur

5 juni Straatkunstenfestival Mooi Weer Spelen
2 en 3 juli festival Gemaakt

IN VERVOERING
Conceptuele kunst ontmoet techniek, wetenschap en technologie. Sculpturen, interactieve videokunst en geluidinstallaties, en de resultaten uit de workshop ‘Het LAB’ prikkelen het publiek tot onderzoek.

Het Lab
‘Het LAB’ sluit TU Studenten en Beeldend Kunstenaars vanuit verschillende vakgebieden 4 weken lang op en jaagt deze aan tot het maken van interactieve en technische eindproducten waarin het artistieke concept centraal staat.

 

De studenten worden begeleid door de Nederlandse kunstenaar Mathijs Stegink en Iranese kunstenaar Joubin Zargarbashi.

Mathijs is een gedreven kunstenaar en vormgever uit Utrecht, gefascineerd door interactiviteit en animatie. Hij ziet animatie als het oergegeven in kunst, de drijfveer om stilstaande, dode materie tot leven te wekken. Dat komt terug in mijn exposities, performances, animaties, installaties en workshops.

De Iraanse kunstenaar Joubin heeft zijn doctors diploma behaald op de TU Delft en vervolgens besloten om Autonome Kunst te studenten op de Rietveld Academie in Amsterdam. Zijn werk bestaat uit autonoom en ruimtelijk beeldend werk waarbij het concept centraal staat.

  

  

  

  

deelnemende kunstenaars

Kim Schonewille

ZOEM:
Prikkel je erotische zintuigen op interactieve wijze bij de video-installatie van Kim Schonewille, Matthijs M. Jansen en Martin Havranek.

website

Robert Pennekamp

Een interactieve installatie met animatie, geluid, grafische vormgeving en videoprojectie; een uitnodiging om op onderzoek uit te gaan. Zo kan je aan touwtjes trekken, je handen in donkere gaten steken, deurtjes openen.

website

Paul van Twist

Build me a woman
In een gouden frame, waar we een schilderij verwachten zien we een donkere kamer, een boudoir. Hier creeren bezoekers de naakte essentie van de vrouw en bekijken het proces. Het resultaat is nooit hetzelfde, net als de vrouw.

website

Joubin Zargarbashi

Speciaal voor deze expositie maakt Joubin een installatie waar hij gebruik maakt van licht en ruimte om een individuele ervaring voor het publiek te creëren. De aanwezigheid van ruimte en tijd op de verschillende niveau’s van waarneming creëert een gevoel van zelfbewustzijn.

website

Enlightment Arts

'Wie is bang'
Een installatie van Enlightment Arts is gemaakt van aluminium, staal, glazen buis, leds en electronica.

website

Opening

opening “In Vervoering”

Vrijdag 3 juni wordt om 17 uur de expositie “In Vervoering” geopend. U bent allen van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Informatie over de expositie vindt u hier. Voorafgaand aan de opening wordt voor vrijwilligers van Kadmium een rondleiding gegeven.