Impressed 5 Graduated artists 2015

vanaf 23/07/2015 tot en met 16/08/2015

Impressed is een jaarlijks terugkerende expositie die het werk laat  zien van een aantal net afgestudeerde kunstenaars van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en Willem de Kooning Academie Rotterdam.

De opening zal zondag 26 juli om15:00 uur plaatsvinden.

curator

Linda Ammerlaan Zoë Reddy

deelnemende kunstenaars

Iris de Wit Spatial design

‘Stress Responsive Walls’ is een onderzoek van Iris de Wit. Zij ontwikkelde een muursysteem waarbij het materiaal reageert op het stresslevel van de gebruiker door sensoren. Bij een hogere stresslevel groeit het materiaal, lokt de gebruiker uit tot interactie en stimuleert tot het aanraken van de muur met ‘aaibaar’ materiaal.

Laurine Houtman - Fine Arts

Het werk van Laurine Houtman toont een illusionaire, zachte en zinnenprikkelende wereld die bescherming en troost biedt aan de meedogenloze werkelijkheid. Maar is die alternatieve wereld echt wel zo fijn? Het textielwerk in tuft techniek met de vrolijke naam Harry laat aan de toeschouwer over wanneer de geruststellende illusie eindigt en de harde, nare werkelijkheid om de hoek komt kijken.

Lieke Janssen - Lifestyle and Design

Lieke Janssen heeft voor haar afstudeerproject ‘Jullie denken zeker dat ik gek ben’ de persoonlijke belevingen en ervaringen van psychotische patiënten tijdens hun psychoses omgezet in een visueel beeld. Zij wil hiermee de wereld van psychotische patiënten tastbaarder maken en de discussie tussen patiënt en zijn omgeving makkelijker maken.

Lotte Wieringa - Education Art and Design

‘My-the’ is een serie reproducties die een nieuw perspectief bieden op de alom bekende werkelijkheid.
Lotte Wieringa laat met My-the de kijker opnieuw kijken naar beelden, die je dacht te kennen.

Inês da Costa - Graphic Design

Inês da Costa laat in haar werk ‘In Between’ de betekenis zien van een Third Culture Kid. Zij gebruikt haar familie als casestudy om de (dagelijkse) dilemma’s te tonen die zijn ontwikkeld door hun mobiele opvoeding. Tegenwoordig zijn Third Culture Kids misschien een uitzondering, maar binnenkort wordt deze levensstijl de nieuwe norm.

Opening

opening Impressed zondag 26 juli

Zondag 26 juli wordt de expositie Impressed graduated artists om 15:00 uur geopend. Klik hier voor meer info.