HOI RIK – BESTE AD

vanaf 09/02/2024 tot en met 10/03/2024

Opening 11 februari 15.00 uur door Jan van der Mast

Van herfst 2018 tot zomer 2021, deelden de kunstenaars Ad Bercht en Rik van Hazendonk een atelier aan het Rietveld in Delft. Ze zagen elkaar in die periode nauwelijks, omdat ze op verschillende dagen werkten.

Als geoefende waarnemers waren ze wel getuigen van elkaars zoektocht in de werken die vaak nog in het embryonale stadium verkeerden. Al gauw ontstond een uitgebreide correspondentie over elkaars werk. Op losse vellen papier stelden ze elkaar inhoudelijke vragen over wat ze bij de ander zagen ontstaan.
Het werd een correspondentie over drijfveren en gedeelde interesses in allerlei fundamentele aspecten van het tekenen, respectievelijk schilderen.

De expositie Hoi Rik – Beste Ad is samengesteld met werken die rechtstreeks passen bij de teksten en één of meerdere van de 4 belangrijkste thema’s uit de correspondentie.

Speciaal voor deze expositie heeft de Delftse schrijver Jan van der Mast drie fictieve verhalen TWEE KUNSTENAARS geschreven.

curator

Rik van Hazendonk Ad Bercht

deelnemende kunstenaars

Ad Bercht

Ad Bercht (1952) is een Delftse tekenaar.
Ad denkt vooral vanuit het materiaal en is gefascineerd door de relatie tussen dat materiaal en het uiteindelijke beeld. Vragen over het tekenen spelen daarbij een cruciale rol.

https://www.instagram.com/adbercht/

website

Rik van Hazendonk

Rik van Hazendonk (1965) is een Delftse schilder. Rik is primair geïnteresseerd in de formele basisgegevens van het schilderen.
Drager, verf, vlak, kleur en lijn vormen de onderwerpen van zijn werk.

https://www.instagram.com/rikvanhazendonk/

website

overzicht