Het gezicht van de schaduw

vanaf 10/03/2023 tot en met 16/04/2023

Schaduwen zijn alledaags en ….. geheimzinnig, ongrijpbaar. Het zijn wonderen van de geest én tevens het bewijs van de aanwezigheid van licht. Door de schaduw als uitgangspunt in het denken te zetten ontstaan spannende schouwspelen, nieuwe inzichten en worden verrassende ontdekkingen gedaan.

De schaduw onthult!

Opening: zondag 12 maart om 15:00 uur.

curator

Jolanda Peeters i.s.m. de deelnemende kunstenaars

deelnemende kunstenaars

Gerrit Bruins

Gerrit is op verschillende manieren bezig met visuele vormgeving. In het verleden als architect, later op basis van digitale grafisch technieken met als constante factor klassieke middelen als tekenen, schilderen en beeldhouwen.
Tegenstellingen intrigeren hem: echt of onecht, waardevol of waardeloos, realiteit of surrealiteit.

website

Aldo Hoeben

Aldo Hoeben (1975) houdt zich sinds 1995 bezig met het vastleggen van perspectieven in panoramische fotografie.
Rond 2004 begon hij proactiever het perspectief te manipuleren in zijn fotografie; doordat hij de regels van het perspectief kent kan hij ze buigen en zo het perspectief naar zijn hand zetten. Sinds 2006 maakt hij projectie-installaties waarbij perspectief-manipulaties een grote rol spelen

website

Ton Krijnen

Ton Krijnen is kunstenaar, heeft meer 25 jaar teken- en schilder les gegeven op de voormalige Vrije Academie Delft. Ton woont in Den Bosch.

Sisters never die.
Een herinnering is een projectie uit het verleden, het werpt schaduwen op het nu. We transformeren beelden uit het verleden en maken hiervan een eigen narratief. Mijn beeld onderzoekt dit verhaal, gebaseerd op een persoonlijke herinnering: een ongeboren zus die ik tot leven wek. Geplaatst tussen object en subject , tussen binnenwereld en buitenwereld vormen 60 kleurnegatieven het beeld. Onderwerpen zijn: haar verblijf in Marcinelle (Charleroi) tijdens de mijnramp van 1956, een periode die ze als schrijfster in East Village in New York doorbrengt, ze is samen met Che Guevara in Bolivia en er zijn beelden van haar jeugd waarin ze opgroeit tussen polder en fabrieken.

Roderik Patijn

Roderik picked up skateboarding in the late 80’s and has been influenced by it ever since. Eventually this lead him into picking up a camera which became his profession. Roderik works on commercials, music videos, documentary and short narrative projects

website

Jolanda Peeters

Jolanda is autonoom beeldend kunstenaar. Ze houdt van vervormingen van de werkelijkheid. Niet om deze verder te vervormen maar om te ontdekken wat nog meer mogelijk is. Wat zich ontplooit, wat ontluikt. Zij gaat dit zoekproces aan via project-installaties, video’s en ze gebruikt in haar 2d-werken graag weerbarstig organisch materiaal zoals metaal, cement of gips.

website

Sona Sahakian

Sona Sahakian is een beeldend kunstenaar, geboren in 1996 in Nederland. Zij is afgestudeerd aan
de afdeling Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag.
Haar werken bestaan uit schilderijen, tekeningen, collages, foto's, installaties en films (videokunst).
Haar kunst gaat over de zoektocht naar innerlijke tijdsbeleving , waar herinneringen als fixatie en
transformatie ervaarbaar worden gemaakt. Zo wil ze mensen inspireren om een innerlijke reis te
maken door echt te voelen en te ontdekken wat de schatkist van hun bestaan is.

website

Rob van der Ven

Na de kunstacademie van Tilburg heeft hij zich op de Rietveld academie helemaal op het glas toegelegd, de uitdaging van de technische voorwaarden van het weerbarstige materiaal blijven hem nog steeds boeien. Zijn werk heeft vele lagen. De letterlijke verbeelding van mensen die voor iedereen te zien en te begrijpen is duidelijk, vaak zitten in zijn werk echter ook uitdagingen, beloningen voor de oplettende toeschouwer of verwijzingen naar sociale of morele dilemma’s

website