Emphasize Me

vanaf 17/05/2015 tot en met 14/06/2015

[English]

De definitie van filosoof René Descartes ‘Ik denk, dus ik ben’ lijkt nog erg relevant in de hedendaagse cultuur. Tevens komt er in de filosofie een andere bijzondere visie op persoonsidentiteit naar voren, namelijk dat deze niet bestaat. Nadenken over je identiteit, dat wat eigen is aan jou, is tevens nadenken over die van anderen en dat wat je onderscheidt van anderen.

De tentoonstelling ‘Emphasize Me’ gaat in op het ongrijpbare begrip identiteit aan de hand van enkele voorkomende kernwoorden in de kwestie; denken, lichaam en status. In de bij de tentoonstelling horende uitgave ‘Identity, a warm gun?’ wordt (on)mogelijkerwijs gereflecteerd op het begrip, de eigen identiteit en op identiteit versus het kunstenaarschap. Zoe Kate Reddy is uitgenodigd en de vrije hand gegeven om als “waarnemer” op te treden en weerkaatsingen te geven op de expositie als geheel. In de opvolgende tentoonstelling ‘Gaze At Me‘ in Kadmium zullen Zoe Kate Reddy en Laura Abbink elkaars rollen overnemen en het begrip identiteit vanuit een nieuw standpunt en in reactie op elkaar belichten.

Opening
zondag 17 mei, 15:00 (met performance van trio Tiroo)

Nevenactiviteiten
Lezing door curator op woensdag 10 juni, 20:00, Top Delft Design.
Gerelateerde film / videovertoning op vrijdag 29 mei, 19:30.
Preview met rondleiding op zaterdag 16 mei, 15:00.
Uitgave ‘Identity, a Warm Gun?‘.
Blog ‘From Here It Looks Clear.wordpress.com‘.

curator

Laura Abbink

deelnemende kunstenaars

Mette Sterre

website

Nishiko

website

Wouter Venema

website

Zoe Kate Reddy

website

Lezing

Lezing Top Delft Design

Lezing naar aanleiding van de expositie ‘Emphasize Me‘ door Laura Abbink. Woensdag 10 juni, 20:00, Top Delft Design.

Opening

EXPERIMENTAL VIDEO NIGHT #2 AT KADMIUM

Als onderdeel van de expositie “Emphasize Me”, waarin vragen over identiteit worden onderzocht, verzorgt Zoe Reddy een experimentele videoavond. Grappige, vreemde en mooie beelden zullen de revue passeren. Aanvang: 19:30 uur in Kadmium op vrijdag 29 mei.

Opening

opening Emphasize Me 17 mei

Zondag 17 mei wordt om 15:00 uur de expositie Emphasize Me geopend met een performance van trio Tiroo. Meer informatie over de expositie en het programma vindt u hier.