Concours 2023

vanaf 26/01/2023 tot en met 05/03/2023

De tentoonstelling wordt zondag 29 januari om 15:00 uur geopend. Tevens vindt dan de prijsuitreiking plaats.

Concours is bedoeld voor leerlingen van het voorgezet onderwijs in de leeftijd van 14 tot 19 jaar die een passie hebben voor beeldende kunst en daar veel aan doen, thuis of in workshops, cursussen volgen  of die een beeldend vak in hun pakket hebben (Vmbo, Havo en VWO). Door deze tentoonstelling en daaraan gekoppeld een concours zullen de deelnemers  elkaar en anderen informeren over hun kijk op de dingen, hun mogelijkheden etc. Een unieke kans om het werk van kunstzinnige leerlingen van de verschillende scholen bij elkaar te zien. De deelnemende scholen zijn: Grotius college Delft, Stanislas college Pijnacker, Reviuslyceum Maassluis en School voor Jong Talent Den Haag.

curator

Joost Konings

deelnemende kunstenaars

Annabelle Huizing

De eerste plaats is voor het kunstwerk van Annabelle Huizing van de School voor jong talent in Den Haag deze is groot van formaat en aanwezig in de ruimte. De zittende personage op de bank is heel goed naar waarneming geschilderd. De indeling van de compositie is interessant in beeld gebracht. Het kleurgebruik van verschillende tinten oranje en bruin en de teksten die erop staan beschreven, geven een extra gelaagdheid en diepte aan het beeld waardoor verschillende gevoelens bij je oproepen. Door schilderkunst en collage met elkaar te combineren en samen te voegen , vormt het werk tot een geheel waardoor de kijker onderdeel van het werk kan worden.
Het beeld van het meisje op de bank geeft een zekere verstildheid weer. Ze is gefocust maar komt ook relaxt over. Dit beeld is sterk weer gegeven in de wijze waarop het meisje én de grote bank geschilderd zijn. De compositie (grote bank, kleiner persoon) versterkt door de poëtische en filosofische teksten achter haar maken een zekere zwaarte van het leven
De teksten zijn roerend en het is bijzonder mooi geschilderd. Zeer professioneel.

Roos van der Putten

De tweede plaats is voor het werk van Roos van der Putten van het Stanislas college te Pijnacker Schilderij met ei en lampjes.
Interessant beeld. Beetje science fiction-achtig. Het kleurgebruik, de compositie in relatie met het 3-D-ei met de lampjes vormt een fascinerend beeld waardoor een 3D -effect ontstaat. kunstwerk heeft iets mystieks , neo-surrealistisch die een bijzondere vervreemding in zich draagt. Het is sfeervol geschilderd waar de vormen en het kleurgebruik op een harmonieuze wijze met elkaar zijn verbonden in één beeld. De lampen die buiten het ei uitsteken, geven een spannend effect aan het beeld.

Renée Spaan

De derde plaats is voor Renée Spaan van de School voor jong talent Den Haag, Prachtig beeld van een meisje. Sterk geschilderd door het gebruik van kleuren. Dit wordt zichtbaar in de voor de huid gebruikte tinten maar ook in het gezicht. Bij de ogen die heel duidelijk een focus hebben. De gekozen compositie (over de schouder kijkend) versterkt de blik van de blauwe ogen. Technisch mooi uitgewerkt schilderij. Tevens is het meisje erg kwetsbaar opgezet.

overzicht