concours 2014 OPLOSSEN

vanaf 23/02/2016 tot en met 26/03/2016

Concours, talenten uit het voortgezet onderwijs.

21 Leerlingen van Dalton Voorburg, Vrije school Den Haag, Rijnlands Lyceum en Stanislascollege Pijnacker laten hun werk zien.

Concours is een sinds 2012 jaarlijks terugkerende tentoonstelling voor bovenbouwleerlingen van het voorgezet onderwijs die een passie hebben voor beeldende kunst en daar, thuis of in naschoolse workshops, cursussen (Academie jong Bacinol en de Vrije academie Delft) veel aan doen of een beeldend vak in hun examenpakket hebben. (Vmbo, Havo en VWO).

Jongeren zijn op allerlei manieren met kunst bezig. Op school, op straat, bij verenigingen, door het volgen van cursussen. Ze gebruiken kunst om zichzelf uit te drukken. Dat doen ze door in een band te spelen, graffiti op straat, volgen van een hiphopcursus of door het realiseren van kunstmanifestaties.
De programmeurs van Kadmium willen jongeren die talentvol zijn als beginnend beeldend kunstenaar ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Dat realiseren we door deze jongeren op te sporen, ze te motiveren om deel te nemen en ze door middel van workshops verzorgd door professionele kunstenaars kwalitatief te ondersteunen.
Het resultaat zal zijn dat in alle zalen die we beschikbaar hebben een overzichtstentoonstelling met een divers karakter van beeldend werk gerealiseerd wordt van de jonge ‘kunstenaars’.

Concours leidt uiteindelijk tot een expositie van excellent werk van deze leerlingen. De programmaraad zal in samenwerking met docenten de beste werken uitzoeken voor de tentoonstelling. Deze deelnemers zullen hun werk in Kadmium tentoonstellen.
Deze tentoonstelling geeft deelnemers de kans om elkaar en anderen te informeren over hun kijk op de wereld. Dit leidt tot een unieke kans om het werk van talentvolle kunstzinnige leerlingen van de verschillende scholen bij elkaar te zien. . Een jury zal de beste werken belonen met een kunstzinnige prijs. Zie hier de jury rapporten

Centrale thema voor alle manifestaties in Kadmium in 2014 is OPLOSSEN. De leerlingen gaan hiermee aan het werk.

De tentoonstelling Concours is van 20 februari 2014 tot en met 16 maart 2014 te zien in Kadmium. De opening zal op zondag 23 februari om 1500 uur plaatsvinden.

Scholen of leerlingen die mee willen doen kunnen hier het inschrijfformulier downloaden.

Voor meer informatie: Jkonings@ziggo.nl (06 155 78 783) of info@kadmium.nl (015 213 09 65)

De expostie concours is mede mogelijk gemaakt door:

    

curator

Joost Konings

Opening

opening concours zondag 23 februari

Zondag 23 februari om 15.00 uur wordt de expositie “Concours” geopend. 21 Talentvolle leerlingen uit het voortgezet onderwijs laten hun werk zien.