Concours 2013 – transitie

vanaf 28/03/2013 tot en met 21/04/2013

Concours is in 2012 voor het eerst georganiseerd als Beeldend Kunst project in Kadmium. Met Concours beogen de programmeurs van Kadmium jeugdige  kunsttalenten te ontdekken binnen het Voortgezet Onderwijs van de gemeente Delft en de regio. Door middel van coaching, begeleiding op school en het aanbieden van workshops door professionele kunstenaars worden de deelnemers in de gelegenheid gebracht om hun ambities met betrekking tot beeldende kunst optimaal voor het voetlicht te brengen.

Het centrale thema voor alle manifestaties in 2013 in Kadmium is “Transitie”. Ook de participerende leerlingen gaan werken met dit thema. Concours leidt uiteindelijk tot een expositie van excellent werk van getalenteerde bovenbouw leerlingen van het voorgezet onderwijs die een passie hebben voor beeldende kunst.

De programmaraad zal in samenwerking met docenten de beste werken uitzoeken voor de tentoonstelling.
Deze tentoonstelling geeft deelnemers de kans om elkaar en anderen te informeren over hun kijk op de veranderingen in de wereld. Dit leidt tot een unieke mogelijkheid om het werk van deze talentvolle leerlingen bij elkaar te zien.  Een deskundige jury zal de beste werken belonen met een prijs

Jongeren zijn op allerlei manieren met kunst bezig. Op school, op straat, bij verenigingen, door het volgen van cursussen. Ze gebruiken kunst om zichzelf uit te drukken. Dat doen ze door in een band te spelen, graffiti op straat, volgen van een hiphopcursus of door het realiseren van kunstmanifestaties.

Kadmium wil jongeren die talentvol zijn als beginnend Beeldend Kunstenaar ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Dat realiseren we door deze jongeren op te sporen, ze te motiveren om deel te nemen en ze door middel van workshops verzorgd door professionele Delftse kunstenaars kwalitatief te ondersteunen.

Als resultaat zal er een overzichtstentoonstelling met een divers karakter van beeldend werk te zien zijn van de jonge ‘kunstenaars’.

Deelnemers aan concours zijn het Stanislas college, Christelijk Lyceum Delft, Grotius college Delft, de Passie uit Rotterdam en het Stanislas college Pijnacker

De expositie “Concours” is te zien zijn in Kadmium van 28 maart 2013 tot en met 21 april 2013. De feestelijke opening zal op zaterdag 30 maart om 15.00 uur plaatsvinden.

De leerlingen hebben ter voorbereiding bij een aantal kunstenaars masterclasses kunnen volgen.

De winnaars concours 2013: (klik Jury rapport concours voor het juryrapport)

1e plaats Michelle Groenendijk Stanislascollege Pijnacker

2e plaats Chantal Straver & Sabine Kroon Stanislascollege Pijnacker

3e plaats: Teun den Ouden de Passie Rotterdam

overzicht

Opening

opening concours zaterdag 30 maart 15.00 uur

Zaterdag 30 maart wordt de expositie “concours”  om 15.00 uur feestelijk geopend door wethouder Milène Junius. Concours toont het werk van talentvolle leerlingen uit de bovenbouw van het middelbaar onderwijs.