Bloemmonsters geven rood licht

vanaf 26/04/2024 tot en met 26/05/2024

In deze expositie zijn verschillende ontmoetingen tussen meer en minder herkenbare werken te zien. Zo zijn er abstracte werken van Cedrie en de figuratieve van Jeannette. Daar tussenin beweegt Gusta zich: haar werk roept associaties op zonder directe herkenbaarheid. Tussen die drie werelden bestaan overeenkomsten van kleur of vorm. Maar zeker ook contrasten van idee en betekenis. De teksten van Ria verbinden die diversiteit en geven haar eigen associaties weer.

Bloemmonsters geven rood licht wordt geopend op 28 april om 15:00 uur.

Tijdens de expositie kan iedereen meewerken aan een groot, gezamenlijk kunstwerk.
Bij een mooi/ gek eindresultaat zoeken we een geschikte plek om het werk op te hangen.
Op 4, 12, 19, 25 en 26 mei is Cedrie of Gusta aanwezig voor vragen of hulp.
Deze activiteit is gratis, kom langs en doe mee!

deelnemende kunstenaars

Cedrie Sikkens

Het werk van Cedrie Sikkens wordt gekenmerkt door het zoeken naar ritme, regelmaat, herhaling, structuur. Kleur is belangrijk in haar werk. Zij gebruikt verschillende technieken zoals weven, vilten, vlechten en schilderen.
De inspiratie haalt ze uit dromerige alledaagse observaties: gevelpatronen, het ritme van sloten, wilgen en elektriciteitsmasten, tegelpatronen. Dromerige observaties die leiden tot precieze minimalistische werkstukken.

website

Gusta Kullberg

Het werk van Gusta Kullberg ontstaat vanuit verschillende ideeën.
Deze ideeën hebben een verschillende oorsprong, zowel uit de wereld om haar heen, als uit dromen. Of zelfs tijdens het werken kunnen ze ontstaan.
De keuze van materialen en werkwijze komen voort uit deze ideeën.
Het werk roept daardoor uiteenlopende associaties op.

website

Ria Heutink

Ria Heutink heeft bij verschillende exposities teksten gemaakt. Ze is geïnteresseerd in taal en probeert al improviserend een bijdrage aan de tentoongestelde kunst te leveren.
In deze tentoonstelling heeft het organische van de kunst haar interesse.

Jeannette Ephraïm

Jeannette Ephraïm woont en werkt in Krimpen aan den IJssel.
De menselijke interpretatie van de natuur en de vertaalslag die mensen maken is een inspiratiebron die als een rode draad door Jeannette haar werk loopt. Zij werkt met veel verschillende materialen, meestal kunststof.

https://www.instagram.com/jeannette_ephraim/

website

overzicht