A Vessel for the Muses.

vanaf 18/07/2019 tot en met 25/08/2019

Voorafgaand en tijdens het Delft Chamber Music Festival, brengt Kadmium dit jaar opnieuw een tentoonstelling met een bijzondere combinatie van beeld en geluid. Zowel in de benedenruimte als in de bovenzaal zal het veelzijdige en interdisciplinaire werk van ontwerper/modevormgever en regisseur Peter George d’Angelino Tap getoond worden.

Voor de derde achtereenvolgende zomer  werkt hij in Zwitserland aan een operaproductie, waarvoor hij decor en kostuums ontwerpt. Eveneens is hij verantwoordelijk  voor de regie. In Kadmium toont hij verscheidene elementen van de opera Bianca e Fernando (1826) van Bellini, die hij enige jaren geleden bij Opera St.Moritz heeft geproduceerd. Van deze opera is in de benedenzaal  onder meer  het monumentale wandkleed (12 x 3,5 meter) De Hubris (Over Hoogmoed)  te zien. Dit decor wordt in samenhang met kostuums van de hoofdrolspelers, muzikale hoogtepunten en een speciale belichting gepresenteerd. De inrichting zal spectaculair zijn, verwant aan de opera als totaaltheater. Bezoekers worden uitgenodigd zich te laten verrassen en mee te laten voeren.

Het tweede gedeelte van de tentoonstelling vindt plaats op de eerste verdieping. Tien jaar lang ontwierp d’Angelino Tap de concert-kleding voor het beroemde pianisten duo Arthur en Lucas Jussen. Hiervan zullen zo’n twintig ensembles te zien zijn, evenals foto’s en een videoregistratie van hun optreden tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam (2018).

Eveneens wordt zijn creatie Delf’wear geëxposeerd, een collectie Delfts blauwe vaasjaponnen.

De opening wordt op 21 juli om 15 uur verricht door Jojanneke van de Weetering, zakelijk leider van het Delft Chamber Music Festival.

De tentoonstelling is samengesteld door Coby Brinkers. In de publicatie gaat kunsthistoricus Ingrid van Santen in op de betekenis van de muzen voor Peter George d’Angelino Tap.

Zie ook www.delftmusicfestival.nl

curator

Coby Brinkers

deelnemende kunstenaars

Peter George d'Angelino Tap

website

overzicht

artist talk

Meet and Greet met Lucas en Arthur Jussen en Peter George d’Angelino Tap

Al 10 jaar ontwerpt de Haagse kunstenaar en ontwerper Peter George d’Angelino Tap de spraakmakende concertkleding voor het beroemde pianisten-duo Lucas en Arthur Jussen. Zo’n dertig van deze exclusieve kostuums zijn nu te bewonderen op de bovenverdieping van Kadmium. Ter gelegenheid van zijn solo-expositie Vessels for the Muses vindt er op dinsdag, 13 augustus om […]

Opening

Opening A Vessel for the Muses

Op zondag 21 juli om 15.00 uur zal de tentoonstelling A Vessel for the Muses geopend worden door Jojanneke van de Weetering, zakelijk leider van het Delft Chamber Music Festival. Je bent van harte welkom.