De expositie wordt geopend op 23 februari om 15:00 uur.
Natuur noem je dat wat op eigen kracht groeit en vergaat, zonder ingrijpen van de mens.
Bestaat dat nog? Ooit voelden we ons bedreigd door de natuurlijke wereld om ons heen en bouwden we als beschutting huizen, steden. Nu lijkt het of wij de grootste bedreiging geworden zijn voor een natuurlijke wereld die kleiner wordt, kwetsbaar lijkt en niet onuitputtelijk is.
Onze voorstelling en opvatting over wat natuur is en hoe wij ons er toe verhouden verandert voortdurend.
Op welke manier heeft de natuur betekenis voor deze 5 kunstenaars? Hoe kijken zij er naar en welke opvattingen klinken door in hun ideeën? Wat inspireert hun werkprocessen?
De tentoonstelling wordt op zaterdag 18 januari om 16:00 uur geopend. Tevens vindt dan de prijsuitreiking plaats.
Concours is bedoeld voor leerlingen van het voorgezet onderwijs in de leeftijd van 14 tot 19 jaar die een passie hebben voor beeldende kunst en daar veel aan doen, thuis of in workshops, cursussen volgen of die een beeldend vak in hun pakket hebben (Vmbo, Havo en VWO). Door deze tentoonstelling en daaraan gekoppeld een concours zullen de deelnemers elkaar en anderen informeren over hun kijk op de dingen, hun mogelijkheden etc. Een unieke kans om het werk van kunstzinnige leerlingen van de verschillende scholen bij elkaar te zien. De deelnemende scholen zijn:
Dalton College Voorburg
Grotius College Delft
School voor Jong Talent Den Haag
Sorghvliet Gymnasium Den Haag
Stanislas college Pijnacker
Opening: 17 november om 15:00 uur
In de expositie NOW & HOW tonen 3 kunstenaars hun werk, elk vanuit een eigen unieke visie vragen zij zich af:
We leven in het nu, maar hoe nu verder?
De werken zoeken de dialoog tussen het heden en de toekomst waarin technologie, natuur, menselijk gedrag en identiteit centraal staan.
Hun werken dagen de bezoekers uit om na te denken, niet alleen over waar we nu staan, maar vooral over de richting die we kiezen.
De vraag van deze expositie is dus niet alleen artistiek, maar ook filosofisch. Hoe beïnvloeden we de toekomst? En hoe kunnen we, via de kracht van het beeldend vermogen, vorm geven aan dat wat mogelijk nog komen gaat.
De 3 kunstenaars stellen vragen, laten ons anders naar onze omgeving kijken, geven ook een handreiking.
Moeten we vooruit door terug te kijken? Terug naar de natuur? De digitale weg volgen? Welk pad is goed? Is het slechts 1 pad, zijn er meerdere?
Vragen die weer vragen oproepen; blijven vragen houdt de mens scherp.
Techniek en AI: Mitch Langeveld
De herfstsalon toont het werk van een groot aantal kunstenaars uit Delft en omgeving en wordt geopend op zondag 6 oktober om 15:00 uur.
Een groot aantal deelnemers van de herfstsalon zal ook deelnemen aan de 29e atelierroute op 12 en 13 oktober tussen 12:00 en 17:00 uur.
De catalogus van de herfstsalon is te verkrijgen bij Kadmium voor €5,-
De plattegrond kun je daar gratis ophalen of hier downloaden.
De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 25 augustus om 15:00 uur
Met de expositie een “Andere Insteek” laten zes kunstenaars de verbanden tussen textiel en andere kunstvormen zien.
De kunstenaars maken werk dat gerelateerd is aan textielpatronen en -ambachten, maar op verschillende manieren.
Hoewel digitale technieken een belangrijke rol spelen in het productieproces van de werken, hebben de eindresultaten nog steeds een ambachtelijk gevoel.
De rode draad tussen de werken is het arbeidsintensieve maakproces, waarbij elke kunstenaar urenlang op een bijna meditatieve manier aan tastbare objecten werkt.
Hun werk omvat lijntekeningen, houtsculpturen, weven, zeefdrukken en zowel hand- als machine breien.
Ze laten zien dat textielpatronen, technieken, ambacht en discipline verder kunnen reiken dan hun traditionele grenzen.
Opening zondag 14 juli om 15:00 uur.
De expo “de Suppoost kiest….” is samengesteld uit de favoriete kunstwerken van de vaste groep vrijwilligers die al jarenlang trouw en met hart en ziel de rol van gastheer/suppoost op zich nemen. Zij zijn de onmisbare stille kracht die bijdragen aan het tot stand komen van succesvolle exposities.
De inzet van deze groep vrijwilligers maakt het mogelijk dat bezoekers kunnen genieten en dat kunstwerken beschermd blijven. De inzet en betrokkenheid van deze groep willen we graag eens onder de aandacht brengen. Niet persoonlijk maar via hun favoriete kunstwerken.
Suppoosten zijn vaak ware kunstliefhebbers. Zij zien veel kunstenaars en kunstwerken langskomen en hebben daar hun eigen ideeën over.
De werken zijn gekozen uit de Kadmium-exposities van de afgelopen jaren. Te zien zijn werken van:
In een goede en prettige samenwerking met Paula, René, Erik, Mieke, Arie, Nel, Jeroen, BernardJan, Fred en José zijn de werken gekozen en is het concept van de expositie uitgewerkt.
En……………waarom bovenstaande kunstenaars en/of hun kunstwerken favoriet zijn wordt toegelicht tijdens de expositie!
Tentoonstelling ‘vele Gezichten van Keramiek’
Zeven keramisten uit Delft en Den Haag maken een keramiek tentoonstelling in Kadmium in de bovenzaal van het Prinsenkwartier in Delft. Alle zeven gebruiken ze klei om verhalen te vertellen. De beelden die ze in klei maken zijn daardoor heel persoonlijk en divers, ziedaar de titel ‘vele Gezichten van Keramiek’. Van barok naar minimaal en van realistisch naar poëtisch. Deze kunstenaars laten zien dat alles mogelijk is in klei. Dat doen ze omdat de Delfts Keramiek Dagen eraan komen. In het laatste weekend van juni is er voor de derde keer een internationale keramiek markt op de grote markt.
Vanaf 30 mei is de tentoonstelling open. Zondag 2 juni om 15 uur opent Marja van Rossum, Filosofisch vragensteller en bedenker van ‘Filosoferen met Kunst’ de tentoonstelling.
De tentoonstelling is te zien tot 7 juli 2024 en is open van woensdag tot zondag van 12 tot 17 uur. In het keramiek weekend van 29 en 30 juni is de tentoonstelling vanaf 10 uur open.
De Delftse kunstenaars zijn Colja de Roo, Monique Roodenburg, riëlle beekmans en, Sascha van Eijk. Uit Den Haag doen mee Ilona Senghore, Liesbeth Hensels en Maaike van de Gevel. De helft van deze kunstenaars zijn eenkennig en maken enkel beelden in klei. De andere helft schildert of fotografeert en maakt ook beelden in andere materialen. Zo komt Monique uit het theater, dat zie je terug in haar fotoserie. Ze sluit bij deze keramiek tentoonstelling aan omdat ze in haar nieuwe foto serie klei gebruikt om haar hoofdrolspellers vorm te geven. Met zachte hand boetseert ze een huid om de gezichten. Sacha is een schilder en dat zie je duidelijk terug in de wijze waarop ze haar keramieken vissen kleurt. Colja de Roo is misschien wel de meest klassieke keramist van het gezelschap. Ze gebruikt onder andere de bekende Raku techniek om haar werk te kleuren.
Ondanks de vele verschillen zijn er naast de materiaalkeuze andere overeenkomsten te vinden. Alle kunstenaars maken in hun beelden gebruik van herhalingen. Soms zijn deze herhalingen geometrisch en wordt het geheel van een abstract wandreliëf, zoals in de werken van Liesbeth Hensels. Ilona Senghore past verschillende herhalingen toe in haar figuratieve beelden. We zien dertig gelijke vormen, steeds in een andere kleur. En ook in haar tempelbeelden vind je de herhaling terug bij de bogen in de tempels. Maaike van de Gevel en riëlle beekmans lijken zich te verliezen in de herhaling van dezelfde vormen, die toch steeds anders is. Zo laten zij zien dat niets ooit helemaal precies hetzelfde is.
In deze expositie zijn verschillende ontmoetingen tussen meer en minder herkenbare werken te zien. Zo zijn er abstracte werken van Cedrie en de figuratieve van Jeannette. Daar tussenin beweegt Gusta zich: haar werk roept associaties op zonder directe herkenbaarheid. Tussen die drie werelden bestaan overeenkomsten van kleur of vorm. Maar zeker ook contrasten van idee en betekenis. De teksten van Ria verbinden die diversiteit en geven haar eigen associaties weer.
Bloemmonsters geven rood licht wordt geopend op 28 april om 15:00 uur.
Tijdens de expositie kan iedereen meewerken aan een groot, gezamenlijk kunstwerk.
Bij een mooi/ gek eindresultaat zoeken we een geschikte plek om het werk op te hangen.
Op 4, 12, 19, 25 en 26 mei is Cedrie of Gusta aanwezig voor vragen of hulp.
Deze activiteit is gratis, kom langs en doe mee!
Op zondag 14 april om 15:00 uur wordt de tentoonstelling Concours feestelijk geopend door Frank van Vliet, Wethouder Klimaat, Cultuur en Openbare Ruimte Delft.
Tevens zal hij de prijzen uitreiken aan de winnende scholieren.
Concours is bedoeld voor leerlingen van het voorgezet onderwijs in de leeftijd van 14 tot 19 jaar die een passie hebben voor beeldende kunst en daar veel aan doen, thuis of in workshops, cursussen volgen of die een beeldend vak in hun pakket hebben (Vmbo, Havo en VWO). Door deze tentoonstelling en daaraan gekoppeld een concours zullen de deelnemers elkaar en anderen informeren over hun kijk op de dingen, hun mogelijkheden etc. Een unieke kans om het werk van kunstzinnige leerlingen van de verschillende scholen bij elkaar te zien.
Deelnemende scholen:
Stanislas college Pijnacker
Grotius college Delft
School voor jong talent Den Haag
Mercurius college Delft
Dalton college Voorburg
Deze lentesalon toont het werk van 42 kunstenaars uit Delft en omgeving.
De salon wordt geopend op zondag 17 maart om 15:00 uur.