Back to Basis

BackToBasis #107

op 06/10/2023

20.15 uur   Pier
Onder begeleiding van Martin Vermeer op contrabas speelt Pier een set Nederlandstalige liedjes die hij in de afgelopen twee jaar heeft geschreven.
Zijn liedjes vallen moeilijk te vatten in een genre of stijl maar houden ergens het midden tussen Nederlandstalige akoestische blues en levenslied met een vleugje cabaret. In zijn liedjes zetten scherpe teksten de toehoorder op het verkeerde been en ben je er niet zeker van wat nou serieus te nemen is.
Kortom; liedjes met een glimlach en een levertraan.

20.45 uur   Polle en Boy
Deze avond speelt Polle Eduard (gitaar, zang) samen met Boy Mosterdijk (gitaar, zang) als duo. Polle is geen onbekende in de muziekwereld en sinds de jaren 60 muzikaal actief. Denk daarbij aan bands zoals de Tee Set, After Tee en De Polle Eduard band. Veel succes heeft hij gehad met zijn hit ‘Ik wil jou’. Dit jaar is een Engelstalige versie van dit nummer uitgebracht.
Boy heeft in het verleden jam sessies georganiseerd, waaronder in café De Klok. Verder speelt hij in een paar bandjes. Polle en Boy spelen voornamelijk eigen werk door Polle geschreven en gecomponeerd. Ook muziek van CSN&Y, Neil Young en Bob Dylan wordt zeer gewaardeerd door de heren.

21.15 uur.  The Branch
The Branch is een semi-akoestische band die op eigen wijze, maar altijd herkenbaar, oude en nieuwe(re) liedjes uit de pophistorie speelt.