Back to Basis

BackToBasis #105

op 07/07/2023

20.15 uur Johnny Bruce Miller
Deze singer-songwriter neemt de luisteraar mee met zijn catchy gitaarriffs en verhalende teksten. Al eerder was Johnny te zien in het Paardcafé, Paradiso Café, en tijdens de Haagse Popweek. Zijn EP ‘The Battle Between These Ears’ en single ‘Don’t Spill Out The Words’ zijn nu te beluisteren op Spotify, Deezer en Itunes!

20.45 uur Len&Mar
Dit duo speelt sfeervolle, tijdloze covers en melancholieke eigen liedjes, waarbij ze inspiratie putten uit folk, pop en jazz. Denk bijvoorbeeld aan Joni Mitchell, David Crosby, the Milk Carton Kids of Radiohead. Kenmerkend zijn de soulvolle stem van Mar, het puntige gitaarspel van Len en de harmonieuze samenzang. Len&Mar worden bijgestaan door de eigenzinnige percussionist Rob.

21.15 uur
Ivo Bernard is een singer-songwriter uit Haarlem. Na de EP Cloud Nine (2010) en het debuut Memory Man (2014) is zijn nieuwste album Fire In The Canyon (2022) een natuurlijke volgende stap in een langzaam uitdijend oeuvre. Een man en zijn gitaar – hij is niet de enige en toch is hij uniek. Ook de nieuwste negen nummers ademen weer diezelfde ingetogen sfeer uit, met melodieën en teksten die de luisteraar desondanks verrassen, omdat ze behalve herkenbaar ook zo wonderlijk eigenzinnig kunnen zijn.