Delft Amazing Technology

Delft Amazing Technology komt eraan!

Nog maar even en dan beleeft Delft een uniek techniekevenement; Delft Amazing Technology (DAT). Tijdens Delft Amazing Technology wordt je in contact gebracht met de fascinerende wereld van techniek en wetenschap in Delft. Het evenement begint op 18 mei a.s. met een infomarkt in DOK Delft. Geïnteresseerden kunnen dan een voorproefje krijgen van wat er allemaal te gebeuren staat tijdens het evenement . De dag daarop barst het los met een groot techniekspektakel op de Markt in Delft, waar jong en oud kan deelnemen aan verschillende spannende en verrassende activiteiten; het DATpodium.

Evenement op de Markt

19 Mei a.s. vindt op de Markt in Delft een uniek techniek-spektakel plaats. Deze hele dag kunnen bezoekers – jong en oud – spannende, innovatieve en verrassende ontdekkingen doen op het gebied van duurzame energie, slim omgaan met water en voedseltechnologie.

Wat is er zoal te zien of te doen die dag?

Op het gebied van duurzame energie zijn er presentaties en demonstraties te zien van:

  • De Energy Club
  • DUT Racing Team
  • Forze Waterstof Racing Team Delft
  • Novabike
  • DARE
  • Team Anemo met de windwagen

Op het Waterplein kunnen bezoekers meedoen aan een serious computer game of een hele stad onder water laten lopen; Welke oplossingen bedenkt u om slim om te gaan met water?  Verder zijn er presentaties en demonstraties van de TU Delft, Het hoogheemraadschap van Delfland en Deltares; Welke oplossingen bedenken zij om slim om te gaan met water?

Op het Techniek-doe-plein kunnen kinderen kennismaken met de verschillende techniekworkshops en – evenementen die er in Delft voor hen georganiseerd worden. Voor alle leeftijdsgroepen zijn er passende opdrachten of workshops.

Inholland staat op de Markt met een stand over “smaak”. Bezoekers kunnen hier ontdekken hoe ontwikkeld hun smaakpapillen zijn. Lekker en leerzaam!

Gaan dance en duurzaamheid hand in hand? Op De Haagse Hogeschool wel. Op de Markt komt een groot podium waarop de DANCEFX DJ een workshop organiseert. Voor het podium komt bovendien een duurzame dansvloer te liggen. DANCEFX is een van de programma’s uit het onderwijsproject Living Labs van De Haagse Hogeschool.

Primeur

Tijdens het techniek-evenement op de Markt presenteren we ook twee primeurs:

3D printen: 3D printen is de productietechnologie van de toekomst. Grote en kleine producten en objecten van kunststof of zelfs van metaal kunnen via 3D printing geproduceerd worden. In de winkel van Van Waay & Soetekouw – aan de Markt in Delft – kunt u zelfs al lampen kopen die letterlijk uit de 3D printer komen. Op 19 mei kunt u de hele dag hiervan demonstraties bijwonen.

Archeologietafel: DOKLAB heeft samen met Erfgoed Delft een

applicatie gemaakt waarmee op een grote interactieve tafel, de “Multitouch tafel”, het complete archeologische fotoarchief van Erfgoed Delft te bekijken is. Op 19 mei kan iedereen de tafel komen bekijken en ….aanraken.

Wat kan je verder allemaal nog verwachten?

Delft Amazing Technology is niet alleen de infomarkt en het DAT podium. Van 18 t/m 27 mei zijn er tal van activiteiten en work-shops voor jong en oud. Zo zijn er exposities op verschillende plekken in de binnenstad.

Naast deze exposities zijn er workshops, lezingen en presentaties en kan je zelf meebouwen aan prototypes. Tenzij anders vermeld,  zijn de exposities gratis toegankelijk.

Niet alleen meedoen maar ook meedenken

Delft Amazing Technology is niet alleen mee doen maar ook meedenken. Hiervoor zijn ondermeer de programmaonderdelen ‘Vraag het de hoogleraar’ en  ‘Help de Hoogleraar’.

Vraag het de hoogleraar

Altijd al willen weten waarom de lucht overdag blauw is? Waarom warm water sneller bevriest dan koud water? Waarom een waterbed af en toe bijgevuld moet worden terwijl er nergens een lekkage is? Delftse hoogleraren geven hier antwoord op. De 20 meest interessante vragen worden bovendien uitvoerig behandeld op 20 mei a.s. in DOK. Heeft u een brandende en interessante vraag, stuur deze dan naar: commmunicatie@datdelft.nl

Help de hoogleraar

Niet alleen Delftse wetenschappers bedenken innovatieve oplossingen voor grote en kleine vraagstukken. Wij denken dat er in Delft voldoende knappe koppen rondlopen die  niet als wetenschapper bij de universiteit of bij een van de hogescholen werken maar toch hele slimme dingen hebben bedacht om alledaagse problemen of grote maatschappelijk vraagstukken op te lossen. Laat ons dat weten. Alle ideeën zullen met trots door ons gepresenteerd worden tijdens DAT en voor de beste ideeën zit er iets bijzonders in het verschiet. Stuur uw idee of oplossing naar info@datdelft.nl of naar info@vanderkruit.nl